Het afgelopen voorjaar heeft Stichting Leesplezier zich voorbereidt op het ontwikkelen van een nieuw leesproject. Kan het allemaal doorgaan? Zo ja, in welke vorm? Dat hangt af van de verstrekker waar we subsidie hebben aangevraagd!

In ieder geval is er interesse, zowel bij de subsidieverstrekker als bij het middelbaar onderwijs voor vmbo. We hopen binnenkort aan de slag te gaan en dan hou ik je graag op de hoogte!

Dit is het plan…

Het Project Koningsland is een vrolijke uitdaging die alle vmbo-leerlingen met plezier en succes kunnen aangaan. Naast lezen en taalvaardigheid (het vak Nederlands) bevat het project opdrachten met deze culturele elementen: muziek, beeldende kunst, theater en media.

De opdrachten zijn via een routewijzer toegespitst op alle richtingen van het Nederlandse vmbo-onderwijs. Zowel de theoretische als de praktische leerroute.

Leerkrachten kiezen de opdrachten die zij voor hun leerlingen het meest geschikt achten. Dat doen zij gemakkelijk via een handige routewijzer. Zo wordt het project als vanzelf passend gemaakt. Als klap op de vuurpijl zorgt Project Koningsland voor vriendschap en verbinding tussen de leerlingen (12-14 jaar) van alle beroepsrichtingen.

Dit was de test…

Op een vmbo-school in Deventer hebben we stukken van het plan al kunnen testen. Dat belooft veel goeds! Nu duimen dat we de subsidie krijgen om het te kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Duim je mee…?

 

 

 

 

 

Ervaringen van leerlingen die een vroege test hebben gedaan m.b.t. Project Koningsland

 

TESTGROEP, LEERLINGEN

 

– Karlijn, 12 jaar

‘Het was leuk om met klasgenoten hetzelfde boek te lezen omdat je er dan met je klasgenoten over kan praten.’

 

Eke, 12 jaar

‘Ik vind dit leesproject een aanrader omdat het een hele uitdaging is!’

 

– Ridder, 12 jaar

‘Ik vind dit leesproject een aanrader omdat het leuk is.’

 

– Thomas, 11 jaar

‘Ik weet niet waarom ik het leuk vind om met klasgenoten hetzelfde boek te lezen. Het is gewoon zo.’

 

– Katja, 12 jaar

‘Ik vind dit leesproject een aanrader omdat ze dan misschien meer gaan lezen.’

 

– Sanne, 11 jaar

‘Ik vind het leuk omdat je er met elkaar over kan praten. Ik vind het een aanrader omdat ze ervan kunnen leren.’

 

– Carlijn, 12 jaar

‘Ik vind het een aanrader omdat je dan kan praten over het boek. Bijvoorbeeld dat stukje was spannend enzo, en het is gewoon leuk.’

 

– Roos, 12 jaar

‘Ik vind het een aanrader om dit leesproject te doen, want dan kunnen andere kinderen het ook lezen.’