Schrijver in de klas. Kinderboeken schrijver op bezoek. Tekenaar op school. Leesplezier bevordering.

In september is het zo ver: meld je aan voor de gratis meet & greet met de schrijfster en de tekenaar! Nu je Het Project voor Leesplezier hebt gedaan, is het belangrijk om het leesplezier hoog te houden. Samen gaan we daaraan werken!

Wat is het?

Aan het einde van het schooljaar, in juni, krijgen de kinderen van groepen 5/6 een beloning voor hun harde werken: een online meet & greet met de schrijfster en tekenaar van Plaza Patatta. De auteur en illustrator zetten zich hiervoor vrijwillig in.

Moet ik per se het project hebben gedaan?

We willen je niet verplichten om het project te doen, maar we willen wel graag de scholen belonen die aan leesplezier hebben gewerkt. Dus: ga je aan de slag met de boeken? Meld je dan gerust ook aan!

Ja, ik doe mee!

Geef je op via de onderstaande link. Let op: inschrijven sluit na de Kinderboekenweek!

HET INSCHRIJFFORMULIER IS HIER VERWIJDERD NA DE PERIODE VAN INSCHRIJVING. WIL JE VOLGEND JAAR MEEDOEN? HOU ONZE NIEUWSBRIEF IN DE GATEN! WERK INTUSSEN VAST AAN HET CREËREN VAN LEESPLEZIER BIJ AL JE LEERLINGEN.

Hugo (9 jr, groep 5)

“ Het is leuk als iemand vertelt over een boek dat zij zelf heeft gemaakt.”

Merle (8 jr, groep 5)

“Het was heel leuk, want het ging over sommige boeken die ik kende, en sommige boeken kende ik nog niet. Die wil ik nu ook lezen. Ik heb bijvoorbeeld ‘De Theatergek’ gelezen, maar ‘Paniek in Parijs’ nog niet.”

Katelijne (9 jr, groep 5)

“Ik vond het heel leuk, want ik had nog nooit een schrijver in het echt gezien en nu wel.”