Leesplezier creëer je samen!

Een samenwerking die schoolbreed wordt uitgevoerd, werkt het beste. Voor een diepe ervaring van leesplezier, is het belangrijk dat alle leerkrachten meewerken.
Duurt dat het hele schooljaar? Welnee, iedereen pakt een klein momentje mee. Zo komt er altijd dat ene, onverwachte moment waarop de leerling wordt ‘aangeraakt’.
In het bezit van leesplezier, maakt de leerling veel extra leeskilometers. Zo gaan de taalniveaus uiteindelijk bij iedereen omhoog. Veel succes en vooral: veel plezier!

Download hier je leeskalender

Download deze leeskalender en hang hem op in de koffiekamer, of op het volwassen toilet. Je kunt activiteiten aanpassen en aanvullen, maar je kunt ook zien wie wanneer aan de beurt is. Zo wordt het een echte samenwerking.

Kleurverschil? De download lijkt misschien een andere kleur op je scherm, maar dat komt omdat deze is opgeslagen voor print. De kleuren komen goed wanneer die worden geprint.

Lees onder de download: Hoe te printen?

Hoe te printen?

Deze poster-pdf is gesplitst in A4-formaten. Als je de opdracht geeft om deze te printen, moet je aangeven dat het een poster is. Bij mijn printer ziet het er als volgt uit, zie screenshot.

Er volgen 8 printjes, die je zelf aan elkaar kunt plakken op de deur van de ruimte die jij hebt gekozen. Vind je het te veel gedoe? Wij kunnen ook een poster voor je bestellen. Neem in dat geval even contact met ons op.